Selecteer een pagina

VG Bouwconstructies

Welkom op de website van VG Bouwconstructies, gespecialiseerd in het monteren van kant-en klare Prefab en het aanbrengen van funderingen in het werk gestort.

u kunt ons bereiken op : 06 – 81391921

Afspraak = Afspraak

De titel zegt het al, afspraak = afspraak. Wij kunnen u 100% garanderen dat VG Bouwconstructies alles nakomt wat er wordt afgesproken.

Hoog werktempo

VG Bouwconstructies werkt altijd door op een hoog tempo, wij zetten 10 huizen in 5 werkdagen klaar. Dat zijn dus 2 huizen op een dag!

Hoog kennisniveau

Onze instelling, altijd van de nieuwste technieken op de hoogte willen zijn, gecombineerd met 20 jaar aan ervaring zorgt dat wij altijd de hoogste kwaliteit leveren.

Wie wij zijn

Het Bedrijf

Kenmerkend voor onze werkwijze:
 • U kunt op onze berekeningen vertrouwen. Wij bestaan pas 2 jaar, maar hebben ruim 20 jaar aan ervaring in de bouw. In die tijd is er nog nooit sprake geweest van een schadegeval op basis van ons werk. Storm, stortregen en sneeuw: onze constructies staan als een huis. Daar zijn we trots op!
 • U kunt rekenen op kwaliteit. Niet voor niets hebben wij al 20 jaar ervaring. Tegelijk gaan we met onze tijd mee en werken met de nieuwste software (3D-BIM). Ook kunnen we parametrisch modelleren. Hierdoor is gegevensuitwisseling met andere partners in het bouwproces eenvoudig. Iedereen die bij ons werkt is vakkundig en erop gebrand het beste van het beste te leveren. En dat verschil merk je.
 • U kunt rekenen op persoonlijk contact. We blijven bewust klein. Want hoe groter, hoe onpersoonlijker het contact met opdrachtgevers. En daar houden we niet van. Zeker bij de begeleiding van bouwprojecten is het belangrijk om snel te kunnen schakelen. Daarom heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Die adviseert u bondig en in duidelijke taal.
Waar wij voor staan

We hebben in de afgelopen 20 jaar een heldere visie ontwikkeld op ons vak, waar we voor staan en waar we naartoe willen. Dit hebben we dan ook vertaald in een missie en visie.

Missie

Wij voorzien de bouwsector van effectieve en constructieve adviezen. Daarbij streven we ernaar de kwaliteit van onze werken continue te verbeteren. Uiteraard vormt de wet- en regelgeving een belangrijk kader. We maken gebruik van de nieuwste hulpmiddelen, technieken en software.

Visie

Wij geloven dat een bouwproject succesvol is als de juiste mensen op de juiste plek zitten. Die brengen we dan ook graag bij elkaar, of we zijn een van die ‘juiste mensen’ binnen een bouwteam. We zijn een teamplayer en werken graag samen om tot het beste resultaat te komen. Daarnaast is bouwen maatwerk en we behandelen onze projecten dan ook als dusdanig: met aandacht, nieuwe oplossingen en de nodige creativiteit.

Ons team

Het team van VG Bouwconstructies bestaat uit 7-12 man. Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor hun vak. Door deze praktijkervaring hebben wij de kennis en expertise om u optimaal te ondersteunen en ons werk tot in de puntjes te leveren.

Patrick Vasterman

Patrick Vasterman

Eigenaar

Daphne Gerritsen-Vasterman

Daphne Gerritsen-Vasterman

Eigenaar

Shari van der Weiden

Shari van der Weiden

Administratief medewerkster

Onze partners

M&W Bouw

Zuidema

J. van Eeuwijk

Van der Zwet

Dennis Verhuur en Dienstverlening

Wat we doen

Onze diensten

Bouw Werkzaamheden

De bouw is de economische sector of bedrijfstak die zich bezighoudt met het produceren van woningen en andere bouwwerken. De kennis die hiervoor nodig is, en de wetenschap die zich daarmee bezighoudt, heet bouwkunde.
Hieronder een kernschema van processen die tot een gebouw leiden. Tijdens elk proces is er een team van specialisten bezig om het gestelde doel te bereiken:

 • het initiatief
 • het ontwerp
 • de bouw
 • het gebruik

Hoewel het nog steeds voorkomt dat iemand zijn eigen huis bouwt, wordt het meeste bouwen gedaan door gespecialiseerde bouwbedrijven die in opdracht van een opdrachtgever een gebouw plaatsen. Projectontwikkelaars laten op eigen initiatief kantoren, bedrijfspanden en wooncomplexen ontwerpen en bouwen om die naderhand te kunnen verkopen

Skeletbouw

Skeletbouw is een specifieke bouwmethode, waarbij de belastingen die op een gebouw werken, zowel de verticale als de horizontale, door een geraamte of skelet worden overgebracht naar de fundering. Gevels, muren en tussenwanden hebben alleen een ruimte scheidende functie.

Ruwbouw

Ruwbouw is in onder meer de bouwkunde de staat waarin een bouwwerk of kunstwerk zich bevindt, voordat de afwerking (bij gebouwen: afbouwfase) begint.
Voor een gebouw betekent dit meestal dat in de ruwbouwfase onder meer de fundering, muren, vloeren en het dak aangebracht worden.
Voor een kunstwerk betekent dit meestal dat de beton- en staalconstructies staan, maar dat bijvoorbeeld het wegdek of het spoor nog niet gelegd is.
Tot de andere stadia bij bouwwerken buiten de ruwbouwfase kan bijvoorbeeld de ontwerpfase behoren. Dit is het stadium waarin onder meer vooraf de wensen en eisen worden geïnventariseerd die vervolgens tot een ontwerp om worden gezet op papier. Hierna kan het terrein bouwrijp worden gemaakt. Na de ruwbouwfase kan de afwerking van het bouwwerk plaatsvinden (afbouwfase), waarna uiteindelijk het bouwwerk opgeleverd kan worden.

Cascobouw

Met cascobouw wordt meestal ruwbouw bedoelt. Dit houdt in dat een woning als casco wordt geleverd door een bouwbedrijf. De indeling van de verschillende ruimtes in de woning wordt niet door het bouwbedrijf uitgevoerd. Daarnaast wordt bij cascobouw ook geen keuken of badkamer geplaatst in de woning.

Freelance

De term wordt gebruikt bij een contractvorm waarbij een bedrijf of een individu zich verbindt om een prestatie te leveren voor een opdrachtgever. Freelance-arbeid verschilt van loondienst door de afwezigheid van een vast of langdurig dienstverband/arbeidsovereenkomst, regelmatige loonbetaling, de verplichting tot persoonlijke uitvoering van de opdracht en een gezagsverhouding, waarbij de opdrachtgever, als de ‘baas’/werkgever, bepaalt hoe het werk zou moeten worden verricht. Dat verschilt van het opsommen van de eisen waaraan het gewenste eindproduct dient te voldoen. De werkwijze bepaalt een freelancer namelijk zelf; hij bepaalt ook wie het werk verricht, dat hoeft hij dus niet zelf te zijn.

Fundering werkzaamheden

Funderingswerkzaamheden zijn betonnen of gemetselde constructies op palen of op zand, waarop een bouwwerk is afgesteund zodat geen verzakking optreedt.

Natte fundering

Bij woningen en gebouwen waarbij vanuit de fundering wanden zijn opgemetseld
kan zich optrekkend vocht voordoen wanneer het metselwerk in contact komt met
het grondwater en een waterkerende laag in het metselwerk ontbreekt.
Het probleem doet zich vooral voor bij oudere gebouwen en woningen waarbij een
gemetselde fundering werd toegepast.
Optrekkend vocht is in het algemeen gemakkelijk te voorkomen door een
waterkerende laag aan te brengen in opmetselingen vanuit de fundering of in
metselwerk dat met de grond in aanraking is.
Deze waterkerende laag kan bestaan uit een folie of uit één of meer lagen waterdicht
metselwerk.

bekisting

Bekisting is een tijdelijk aangebrachte mal of contravorm waarin beton wordt gestort. De mal houdt het beton en doorgaans ook de wapening op zijn plaats tijdens het storten en uitharden. Deze mal kan bestaan uit verschillende materialen zoals hout, kunststof of staal.

Funderingsonderzoek

Bent u niet helemaal zeker over de staat van uw fundering of treden er verzakkingen op? Met behulp van een funderingsonderzoek zetten we deze onzekerheid om naar een duidelijk rapport.

Funderingsherstel

Door allerlei oorzaken kan het nodig zijn vloeren, gevels, dragende muren of funderingen te herstellen (voor een aantal oorzaken zie de problemen bij fundering en de funderingsproblemen bij houten palen). Over het algemeen wordt met de term funderingsherstel bedoeld dat er een geheel vernieuwde fundering wordt gemaakt, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Het herstellen van de fundering zelf is in feite het vervangen van de aangetaste en kapotte onderdelen van de fundering, meestal met staal en beton.

Adviezen

Advies bij geschillen

Advies in de rechtbank

constructie advies

Ons werk in cijfers

 • skeletbouw/ruwbouw 95% 95%
 • natte funderingen / bekistingen 85% 85%
 • freelance 75% 75%
 • Casco bouw 80% 80%
 • plaatsing kant en klare projecten 90% 90%

Tevreden klanten

%

Gemotiveerde werknemers

Experts in dienst

Afgeronde projecten

Projecten

Nieuwbouwwijk

Curabitur tortor lorem, lacinia in nunc eget, tristique volutpat urna. Pellentesque suscipit dolor metus, eu cursus sapien molestie non. Sed viverra mauris molestie purus hendrerit. Curabitur tortor lorem, lacinia in nunc eget, tristique volutpat urna.

Project in beeld

Op dit filmpje is te zien hoe VG Bouwconstructies een wand plaats. Door onze teambuilding zijn wij ons bewust dat wij professioneel werk kunnen leveren, dit is zichtbaar in een goed resultaat.

uitgelichte projecten

Contact

Werk-/bezoekadres

Lekdijk 18
3998 NH Schalkwijk

Telefoonummer

Telefonisch contact opnemen?
Wij zijn Bereikbaar van 09:00 tot 17:00

E-MAILADRES

Stuurt u liever een e-mail?
Ook dat kan bij ons.

Neem contact met ons op

Contactformulier

 

Heeft u vragen, wilt u een vrijblijvende offerte of kennismakingsgesprek plannen?

Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden. En daarvoor ontvangt u geen factuur van ons.

U kunt het formulier op deze pagina invullen, maar ook bellen of mailen.